Гладът и недохранването в Сирия рязко нарастват, предаде Ройтерс, като се

...
Гладът и недохранването в Сирия рязко нарастват, предаде Ройтерс, като се
Коментари Харесай

Гладът и недохранването в Сирия рязко нарастват

Гладът и недохранването в Сирия внезапно нарастват, предаде Ройтерс, като се базира на известие на Световната стратегия по прехраната.

Агенцията на ООН отбелязва, че повече от половината от популацията на страната изпитва недостиг на храни след продължаващата 12 години война, икономическия напън и станалото през предишния месец земетресение.

„ Положението в Сирия е по-лошо от когато и да било “, сподели районният шеф на Световната стратегия по прехраната за региона на Близкия изток Корине Флайшер.

Около 55% от популацията на Сирия, което е 12,1 милиона души, изпитват недостиг на храни. Пред риск от апетит са изправени 2,9 милиона сирийци, се споделя в отчет на организацията на Организация на обединените нации, написа Българска телеграфна агенция.

Данните демонстрират, че недохранването се усилва, като забавянето на растежа и недохранването на майките е достигнало до невиждано равнище.

„ Много, доста сме загрижени, че гладът в Сирия внезапно се усилва “, сподели Флайшер.

Земетресението през февруари, вследствие на което починаха най-малко 53 000 души в цяла Сирия и Турция, задълбочи обществените и икономическите компликации след продължаващата 12 години война и обезценяването на сирийската лира.

Световната стратегия по прехраната ще бъде принудена от месец юли мощно да понижи броя на подпомаганите хора, в случай че не получи повече финансиране от донори, предизвести организацията на Организация на обединените нации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР